Sääksien suojelua edistävä Sääksisäätiö sai WWF:n palkinnon

Uutiset 06.06.2019

WWF on myöntänyt vuosittaisen Panda-palkinnon Sääksisäätiölle, joka tukee sääksien ja muiden petolintujen suojelua ja tutkimusta.


Pentti Vänskä / VL-arkisto
Kalasääsken eli sääksen pesät ovat rauhoitettuja luonnonsuojelulain nojalla.

Sääksisäätiö on jo useiden vuosikymmenten ajan edistänyt aktiivisesti sääksien suojelua ja tutkimusta Suomessa. Säätiö on tänä vuonna muuttanut sääntöjään niin, että se toimii jatkossa myös muiden petolintujen suojelun, seurannan ja tutkimuksen kehittämiseksi.

Lisäksi säätiö tiedottaa petolintujen elintavoista ja uhkista, edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja kouluttaa petolintuharrastajia.

”Olemme erittäin kiitollisia palkinnosta. Se auttaa meitä toimintamme laajentamisessa niin, että Sääksisäätiön tomintakenttä tulee vastedes käsittämään maamme kaikkien petolintujen suojelun”, Sääksisäätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu kertoo.

Panda-palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa.

”Laajentunut toimenkuva vaatii eri yhteistyömuotojen kehittämistä sekä verkostojen luomista petolintuharrastajien ja eri toimijoiden välille. Valmistelutyö aiheuttaa huomattavia kustannuksia säätiölle. Merkittävä menokohde on myös lintuharrastajien kouluttaminen”, Koivu sanoo.

Sääksisäätiö palkittiin ensimmäisen kerran Panda-palkinnolla vuonna 2015.

WWF on jakanut vuosittaisen Panda-palkinnon jo 20 vuoden ajan, ja se on yksi Suomen suurimmista ympäristöpalkinnoista. Panda-palkinto on mahdollistanut useiden erilaisten luonnon- ja ympäristönsuojelun hankkeiden toteuttamisen.

Lue myös: Sääksen pesäpuuta ei saa kaataa

Aiheeseen liittyvät artikkelit